Luna Martie a sosit cu flori colorate şi parfumate, cu gâze care mai de care mai interesante şi cu ploi. 6784_525978110915188_5464863209309983362_n

A fost o lună perfectă pentru activităţile educative din grădiniţă. Ica, buburuza întârziată din povestea cu acelaşi titlu şi-a propus să îi înveţe pe copii cum se schimbă vremea în anotimpul primăvara, ce se întâmplă cu livezile şi grădinile de flori o dată cu încălzirea vremii si ce fac insectele şi păsările călătoare.

Tot Ica a stabilit şi obiectivele pentru activităţile din această lună. Astfel la Ştiinţe, Ica a stabilit pentru copii următoarele obiective:

-să numere crescător şi descrescător de la 1 la 5;

– să numere de la 1 la 5  recunoscând grupele de obiecte şi cifrele corespunzătoare;

-să formeze  mulţimi şi raporturi cantitative între acestea cu folosirea expresiilor : mai mult cu unul, mai puţin cu unul, egale;

-să denumească şi să recunoască formele geometrice: pătrat, dreptunghi, cerc, triunghi;

-să planteze o floare  în ghiveci. 10399547_525978150915184_5234221909302799524_n

Pentru Domeniul Limba şi Comunicare s-a lucrat pe textul poeziilor “De pe-o bună dimineaţa” de Otilia Cazimir şi “Primăvara” de Vasile Alecsandri şi pe textul poveştilor “Ica, buburuza întârziată” , “Cum au mai scăpat albinele de ursul pofticios” şi “Poveste cu oameni de zăpadă, Zâna Primăverii, pomi înfloriţi, flori şi insecte”.

Obiectivele stabilite au fost:

– să recunoască schimbările care au loc în fiecare anotimp;

– sa identifice diferite tipuri de flori de primăvara;

– să memoreze textul poeziilor;

– să repovestească pe baza imaginilor textul poveştilor respectând ordinea cronologică a întâmplărilor;

-să identifice părţile componente ale unei flori.

Pentru Dezvoltarea creativităţii, obiectivele setate de Ica au fost:

– să realizeze un fluture folosind culori primare şi binare;

– să picteze şi şă lipească o buburuză.

Pentru Domeniul Om şi societate, Ica le-a amintit copiilor cum ne comportăm cu prietenii noştri iar Lăbuş din poezia “ Lăbuş şi muşuroiul de furnici” le-a vorbit copiilor despre sfaturi bune, sfaturi greşite, reguli de prietenie şi regula celor 5 minute.

Vremea frumoasă ne-a permis să petrecem timp în parc şi să jucăm jocul preferat 1,2,3 fuga după ei! şi să ne întrecem cu bicicletele.

Îndrăgite în această luna au fost şi cântecele în limba română despre primăvara “ Înfloresc grădinile” şi “Vine, vine primăvera” dar şi cântecelele în limba engleză: “What’s the weather like today?” , “Rain, rain go away”( l-am cântat în fiecare zi ploioasă cu speranţa că poate soarele va ieşi mai repede de după nori) si “Mr. Sun”.

În luna martie am avut o zi specială. O zi în care am avut emoţii mari. O zi pentru care ne-am pregătit cu cântecele şi poezii. Aţi ghicit! Este vorba de 8 Martie. Am fost super fericiţi să cântăm mămicilor “E ziua ta mămico!” şi “Mummy it’s your special day!”